Lesinfo (pianoles en keyboardles)

Door zijn (veelal) bindend functioneren in groepen en ensembles ervaart Hans Jansen overdracht van vaardigheid, kennis en informatie als een tweede natuur.

Met ingang van 2011 stelt Hans Jansen zijn expertise ter beschikking in lesvorm. Naar wens, behoefte en eigen niveau kan de 'leerling' daarbij kiezen voor lesvormen met of zonder notenschrift en/of met CD.


Motivatie
"In de muziek is het niet anders dan in de sport: wie de top wil bereiken of zich er wil handhaven heeft geen tijd voor lesgeven. Ook zijn topartiesten soms beducht door lesgeven hun scherpte te verliezen of routineus te worden.

Aan de andere kant is het ook heel leuk je kennis en ervaring door te geven. Nieuwe generaties staan op de schouders van hun voorgangers.

Nou ja, hoe dan ook ik wil mijn ervaringen breder gaan delen. Niet alleen meer met collega's, ook met leerlingen. Dus ga ik dan toch op veler verzoek pianoles en keyboardles geven!

Leerlingen kunnen voor alle moderne genres bij mij terecht: Pop, Rock, Jazz, Blues, Country Music. Daarbinnen kun je kiezen uit: harmonieleer, noten lezen, improvisatie, solfège, compositie en arrangementen.

Ik neem zowel beginners als gevorderden aan, en zowel amateurs als (semi)profs die op zoek zijn naar fine-tuning, inspiratie, nieuwe gezichtspunten, of een ander klankbord.

Naar behoefte instrueer ik, speel ik voor of speel ik mee. Altijd mix ik praktijk met theorie.

Wat betreft het instrument: ik geef les in piano en keyboard, eventueel elektronische piano en orgel, met of zonder notenschrift, met of zonder cd's!"