Biografie

Hans Jansen is een van Nederlands bekendste sessiemuzikanten op piano en synthesizer. Zijn tournees en concerten voerden hem naar meer dan 20 landen, van Curaçao tot Rusland, van Thailand tot Finland, van Spanje tot Denemarken, van Marokko tot Zuid-Afrika.., maar het meeste natuurlijk in Nederland.

Hans speelde of speelt nog in de achtergrondorkesten van grote namen uit de hedendaagse lichte muziek: Boudewijn de Groot, Lee Towers, Ruth Jacott, Andre Hazes, Herman Brood, Candy Dulfer, Madeline Bell, Toots Tielemans, Chaka Khan, Sandy Coast, Dolf de Vries Orchestra en tal van andere artiesten, zowel nationaal als internationaal. Hij was vaste toetsenist in bands als Ekseption en Spin, speelde ook in het Metropole Orkest. Hans maakte Europese tournees met o.a. Mouth en Mc Neil, Dana Winner, deed theatershows met o.a. René Froger, Boudewijn de Groot, Anita Meijer, Jan Rietman, Madeline Bell, Rob de Nijs, Willeke Alberti, Andre van Duin. En zijn eigen jazztrio, (Trio Hans Jansen, met Ton op 't Hof op drums, Harry Emmery op contrabas en zang Lisa Boray).


As Juni 2011 speelt Hans Jansen voor de 6e keer in de Arena in het begeleidingsorkest van de De Toppers (René Froger,Jeroen van der Boom, Gerard Joling, Gordon e.a.) De Toppers telden in 2010 hun miljoenste bezoeker.

Als musicus en professioneel toetsenist kenmerkt Hans Jansen zich door veelzijdigheid. Hij is thuis op piano en synthesizer, alle stijlen beheersend. Als begeleider, sessiemuzikant of solo-artiest kent hij alle facetten van het muziekvak, van TV-Shows, radioprogramma's, studio-opnamen, podiumconcerten tot filmmuziek.


Het repertoire van Hans Jansen omvat alle hedendaagse genres: popmuziek, rock, jazz, rhytm & blues, country music. Ook "in de diepte" zijn de kennis en ervaring groot. Hij is thuis in alle aspecten van het vak, van het klassieke notenschrift tot de nieuwste digitale technologie voor soundmix en compositie. Daarnaast maakte hij tal van arrangementen en composities voor songs, instrumentale muziek, filmmuziek, commercials en herkennings-tunes.